Háttérképek - az Új Generáció
Színes háttérképek mobiltelefonra

Az alábbi képek csak azt a célt szolgálják, hogy felesleges WAP-költségek nélkül megtekinthesd, milyen háttérképeket kínálunk neked. A képeket a lent megtalálható WAP-címről tudod letölteni.

Jelenleg a képek 128*128 méretű, 4096 színű GIF változatban találhatók fent. Ezt a formátumot számos telefon tudja kezelni, de nem mindegyik. Mielőtt nekiindulnál, érdemes átnézni a telefonod dokumentációját, hogy a képek számodra is használhatók-e.

A képek a WAP-oldalon úgy szerepelnek, hogy Nokia 6200 telefonhoz valók, de ez ne zavarjon meg. Kiválóan megjelennek a megfelelő Samsung (pl. SGH-S300, SGH-X100), Siemens (C62),  telefonokon is, és természetesen a kompatibilis Nokiákon is. Más készülékekkel még nem volt alkalmunk tesztelni, de a formátum elég elterjedt, úgyhogy valószínűleg nem lesz gondod, ha a telefon egyébként tud ilyen méretű képeket fogadni. (Csak ízelítőül: ezt a formátumot használják a következők is: SonyEricsson T606, T608, Z200, LG G5300 )

Az alábbiakban először az 1., 2., és 3. WAP-oldal tartalmát mutatjuk be, hogy minél kevesebbet kelljen WAP-on töltened, ha kedvezőtlen a tarifa, amit használsz. Utána egy lépésről-lépésre stílusú útmutató megismertet a letöltés módjával - és itt találod meg a szükséges, WAP-on használható linket is.

1. WAP oldal tartalma
A Szív mérlegelése°
9926 byte
Gizah
6536 byte
Anubisz
9691 byte
Hathor papnője
5735 byte
Deir el-Bahari°
11043 byte
Hatsepszut
7057 byte
Echnaton*
3275 byte
Heh*°
10432 byte
Felukka
5886 byte
KEMET 3D drapp
4056 byte

° A kép a nagyobb színmélységű telefonokon mutat jól. (65000 szín)
* A kép nehezen olvashatóvá vagy olvashatatlanná teszi azoknak a telefonoknak a kijelzéseit, ahol a jelzések szövegének nincs kontúrja és a színük sem állítható. (Nem ajánlott a Nokiákhoz általában, viszont gyönyörű a megfelelő Siemenseken, Sharpokon vagy Samsungokon.)

2. WAP oldal tartalma

KEMET 3D spirál
2990 byte
KEMET nagyobb szürke
7070 byte
KEMET 3D T-mobile
4627 byte
Kephren°*
6675 byte
KEMET 3D Vodafone
6840 byte
Kephren feljáróútja°
8145 byte
KEMET kisebb drapp
6258 byte
Kephren háttér
5673 byte
KEMET nagyobb drapp
7966 byte
Lépcsős Piramis
7180 byte

° A kép a nagyobb színmélységű telefonokon mutat jól. (65000 szín)
* A kép nehezen olvashatóvá vagy olvashatatlanná teszi azoknak a telefonoknak a kijelzéseit, ahol a jelzések szövegének nincs kontúrja és a színük sem állítható. (Nem ajánlott a Nokiákhoz általában, viszont gyönyörű a megfelelő Siemenseken, Sharpokon vagy Samsungokon.)

3. WAP oldal tartalma

Maat°
10617 byte
"Ramósze" három arca
8149 byte
Maszk°*
9507 byte
Ramszesz holdfényben*
6619 byte
Nakht madártartó leánya*
9544 byte
Szenenmut
6606 byte
Nakht zenészei
10567 byte
Szfinx
7701 byte
Nebkheperuré pektorál
9266 byte
Uszermaatré Szetepenré kartus
9281 byte
° A kép a nagyobb színmélységű telefonokon mutat jól. (65000 szín)
* A kép nehezen olvashatóvá vagy olvashatatlanná teszi azoknak a telefonoknak a kijelzéseit, ahol a jelzések szövegének nincs kontúrja és a színük sem állítható. (Nem ajánlott a Nokiákhoz általában, viszont gyönyörű a megfelelő méretet használó Siemenseken, Sharpokon vagy Samsungokon.)
A letöltés módja

1. Kattints ide, és a telefonod gyártójának és típusának kiválasztása után ellenőrizd, hogy milyen képfelbontást használ a készüléked. Ha a képméret 128*128 (vagy hasonló, pl. 104*104 vagy 120*160) és a színek száma 4096 vagy több, akkor érdemes tovább folytatnod a letöltést.

A lista több mint száz telefont tartalmaz gyártók szerint csoportosítva. Ne rettenj meg, hanem görgess lefelé, ha például a Nokiádat vagy Siemens-edet nem találod elsőre!
Angolul nem tudóknak:
A képméretet a Display height és Display width feliratokhoz tartozó számok mutatják meg. A színek számát a Number of colours sorban találod. Ha a készüléked tényleg nincs rajta a listán, valószínűleg még nem tudja a színes háttérképeket kezelni - vagy túl új még, de az nem valószínű. A lista nagyon gyakran frissül.)

2. Győződj meg róla, hogy a telefonod alkalmas-e a WAP használatára, azaz van-e WAP hozzáférésed.

(Ma már ez szokott lenni, még akkor is, ha te külön nem kérted - de azért nem teljesen egyértelmű a dolog.) Esetleg tájékozódj, hogy milyen napszakban érdemes a WAP-ot használnod, mert a tarifák elég szélsőségesek lehetnek. (Jellemzően egy kép letöltése nagyjából 2 - 40 forintodba fog kerülni, szolgáltatótól függően.)

3. A telefonod Böngészőjében (lehet még Internet, WAP, vagy Kapcsolódás is a neve, csak hogy egyszerűbb legyen az élet...) keresd meg azt a menüpontot, ahová új Könyvjelzőt lehet beírni. Ennek valószínűleg Könyvjelzők... vagy Kedvencek... vagy Saját helyek... vagy valami hasonló lesz a neve. Nyisd meg, és mielőtt a következő pontra lépnél, ülj le egy kicsit, és lélegezz mélyeket... :o)

4. Most jön a legnagyobb figyelmet igénylő rész. Betű szerint, pontosan írd be a következő elérési útvonalat:

http://wap.esato.com/logos/colour/users/waplogos.php?un=Kemet&pw=&t=6#logo

Borzasztóan néz ki, belátom, de már többen be tudták gépelni, úgyhogy fel a fejjel! A kis- és nagybetű is számít, és a linkben SEHOL sincs szóköz vagy aláhúzás karakter!

5. Csatlakozz a WAP-ra a Könyvjelző használatával. Megjelenik egy figyelmeztetés, hogy mentsd el a linket - ezt nyugodtan átlapozhatod. Utána sorban megtalálod a fent felsorolt képcímeket, linkként, utánuk a NEXT felirattal lehet a következő oldalra lapozni (ha szükséges).

6. Keresd meg a kiválasztott kép címét, és nyisd meg!

7. Megjelenik a kép. Ha a telefonod alkalmas rá, mentsd is el - ha nem alkalmas rá (pl. Nokia 6100), akkor pedig válaszd a kép alatti Alternative Download linket, ami letölthető állományként, és nem képként nyitja meg az áhított fájlt. Készülj fel arra, hogy a képet át kell nevezned mentés előtt.

8. Ha több képet akarsz letölteni, akkor a 6. ponttól ismételve a lépéseket, válaszd ki és töltsd le a további háttereket is. Ellenkező esetben bonthatod is a WAP-kapcsolatot!

9. A telefonod használati utasításának megfelelően állítsd be a lementett képet háttérnek.

10. Használd a hátteret egészséggel, és mutasd meg a barátaidnak is! (Vagyis reklámozz minket, no. :o) Ilyen ez a világ...)

Ez itt egy vonal.

Egy szinttel feljebb Előző oldal (ring!) Következő oldal (Ring!) Vissza a lap tetejére