Egyiptom városai
(folyamatosan bővülő térképes ismertető)

Az alábbi linkek segítségével Egyiptom városaival ismerkedhetsz meg. Jelenleg azokat a városokat mutatjuk be, amelyek a Két Ország több évezrednyi történelme során hosszabb vagy rövidebb ideig fővárosként szerepeltek. A térképet és a városok ismertetését folytatni fogjuk, az oldalt folyamatosan bővítjük majd.
Mivel a térkép meglehetősen nagy méretű és ezáltal elég nehezen kezelhető lett volna, több, alternatív megoldást is felkínálunk.

Flash változat
Ennek használatához Macromedia Flash 4 plugin-re van szükség, ami a Windows98 része IE4-hez, a többi operációs rendszerhez és böngészőhöz pedig a Macromedia honlapjáról ingyenesen letölthető. Fájlméretben ez a legkisebb, 361 kb, és áttekintése is egyszerűbb.

Projektor fájl Windows-hoz
Projektor fájl Macintosh-hoz

Ez a fenti Flash térkép egy változata azoknak, akik nem akarják, vagy nem tudják a Flash plugin-t használni. Önálló program, amely az adott operációs rendszerek alatt internet kapcsolat nélkül is futtatható. A Windows-os változathoz Win95, vagy magasabb verzió, WinNT 4 vagy magasabb verzió szükséges. Letöltése sokkal több időt igényel, a Windows változat mérete  zippelve 471 kb, kibontva 642 kb. A Macintosh változat BinHex vagy más hasonló kitömörítő programot igényel. Mérete 922 kb.

Bár minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elkerüljük a vírusveszélyt, a futtatható fájlt mindenképp célszerű letöltés után víruskeresővel ellenőrizni!

HTML változat
Ez a változat külön ablakban nyitja meg az igen nagy méretű térképet. A városok helyére kattintva egy újabb ablakban jelennek meg a városokról szóló információk. Azoknak ajánljuk ezt a megoldást, akiknek sem a Flash változat, sem a projektor-fájlok nem megfelelőek, például az eltérő operációs rendszer miatt. 800*600-asnál kisebb felbontással nem ajánlott használni.

Vissza a Térképek oldalra