Könyvajánló

Bevezető

 

Ugrás az aloldalak linkjeihez

Könyvajánló oldalunkat eredetileg azzal a céllal indítottuk útnak, hogy egy kis ajánlót, listát, és összefoglalót adjunk kedvenc könyveinkről, de az idők folyamán ez a koncepció - és ennek megfelelően maga a Könyvajánló is - igen nagy mértékben átalakult. Mostanra a gyűjtemény jelentősen felduzzadt és nem csak kedvenceinket, illetve az általunk ajánlott könyveket tartalmazza, hanem igyekszünk minden Magyarországon megjelent, Egyiptommal bármilyen szinten kapcsolatban lévő könyvet megemlíteni, alkalmanként kitérve néhány magyarul (még) nem kapható, de alapműnek számító idegen nyelvű szakirodalmi munkára is.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden itt felsorolt könyvet ajánlunk is, éppen ezért arra törekszünk, hogy minden általunk figyelmedbe javasolt könyv mellett legyen egy kis személyes "KEMET-ismertető", mely a könyv témájának, szerkezetének leírása mellett tartalmazza a mi személyes véleményünket az adott könyvről. Ez közel sem abszolút értékű, viszont talán segít eligazodni a sokféle kiadvány között. Persze mi sem tudunk elolvasni minden könyvet, már csak azért sem, mert az istenek - és az Ezüst Házának - pénze sem lenne elég arra, hogy mindent beszerezzünk.

Éppen ezért ...

  1. ...örömmel vesszük, ha megosztod velünk egy-egy általad olvasott könyvről a véleményedet, a meglátásaidat, akár e-mailben [konyvek(a)kemet.hu], akár a Fórumon a Könyvek rovatban. Továbbá, ha olvastál valamit és nem találod a felsorolásban, de úgy érzed, odavaló lenne, kérünk, jelezd nekünk, hálásan fogadunk minden hozzászólást.

  2.  ...folyamatosan keressük a lehetőséget, hogy az egyiptomi témájú könyvekkel foglalkozó könyvkiadókkal felvegyük a kapcsolatot  és megnyerjük őket támogatóinknak. (A részletekért lásd a könyvkiadókhoz intézett támogatási felkérésünket.)

Könyvajánlónk a tartalom változásaihoz igazodva szerkezetileg is változott. Böngészgetheted őket szerzők szerinti felosztásban, címek szerinti felosztásban, ábécébe szedve, de beiktattunk egy tematikai elkülönítést is, így ha csak a szakkönyvekre vagy kíváncsi, azokat is megtalálod külön felsorolva. Egyes könyveinkről részletes ismertetőt is készítettünk, ezek felsorolását a Összes eddigi részletes könyvismertetés linkre kattintva találod meg.

ÉSzAH

ÉSzAH

Közkívánatra összeállítottam egy listát azokról a könyvekről is, melyek az egyiptomi nyelvben való eligazodást segítik (ezek nagy része sajnos idegen nyelvű). Ezt az listát a Segítség! El akarom olvasni a hieroglifákat! link alatt találod.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani dr. Kokas Károlynak és a Gold Book Kiadónak, hogy segítséget nyújtottak, nyújtanak a Könyvajánló fejlesztéséhez, valamint külön köszönet Bács Tamás és Gaboda Péter egyiptológusoknak, a Könyvajánló jobbá tételéhez nélkülözhetetlen javaslataikért. 

 

Az újonnan felkerült ajánlásokat itt is a forgó ankh jelzi.
Bizonyos könyvekről bővebb információt is találsz, ha a címük melletti szemekre
Részletes ismertetés kattintasz.
  A tanuláshoz, felkészüléshez ajánlott szakirodalmat a
Segítség! Egyiptológus szeretnék lenni! című oldalunk alsó részén találod.

KÖNYVAJÁNLÓNK NÉZETEI
Szakkönyvek, használható ismeretterjesztő munkák, szerzők szerint
Összes könyv, szerzők szerint
Címek szerint | (A-E) | (F-K) | (L-R) | (S-Z)
Összes eddigi részletes könyvismertetés
Segítség! El akarom olvasni a hieroglifákat!