Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1470/web7997/web/forum/common.php on line 106 [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3391: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3393: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3394: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3395: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
KEMET = Az Ókori Egyiptom • Téma megtekintése - A KEMET Fórum használatának szabályai - v.2.1
Szárnyas napkorong

KEMET = Az Ókori Egyiptom

Üdvözlet a betérőnek!
* GyIK  * Keresés  * Társalgó  * Képtár
Pontos idő: 2018.09.25. 21:44

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A KEMET Fórum használatának szabályai - v.2.1
HozzászólásElküldve: 2009.01.07. 19:19 
Tjati (Admin)
Tjati (Admin)
Avatar

Csatlakozott:
2006.05.03. 19:38
Hozzászólások: 1254
Tartózkodási hely:
t3 hwt Dsr
Offline
:m-Htp: - Szeretettel köszöntünk a KEMET= Az ókori Egyiptom megújult fórumán

Utoljára szerkesztette HoremWeb 2009. január 7-én: pontosítások, egyiptikonok használata, BB-Code súgó link javítása
Szerkesztve: 2008. február 23-án - a phpBB3-ra átállás során bekövetkezett változások miatt bővítve.
Szerkesztve: 2006 október 07-én - biztonsági okokból változás a névhasználat szabályaiban: a név nem tartalmazhat számjegyet.
Szerkesztve: 2006 június 25-én - tartalmi változás nincs, helyesírási és stilisztikai hibák javítva, a szükséges helyre bekerült HoremWeb e-mail címe.
Szerkesztve 2006 június 04-én - képméret korlátozás változott az eddigi tapasztalatok alapján.

Nagyon bízunk benne, hogy jól fogod érezni magad körünkben, és a fórum nem csak kellemes, de hasznos időtöltést jelent majd számodra is. Ahhoz azonban, hogy mindenki számára gondtalan legyen a fórumozás, néhány egyszerű szabályt be kell tartanod neked is, és a többieknek is.


 1. REGISZTRÁCIÓ, NICK-NÉV, NÉV MEGVÁLTOZTATÁSA
  Ne használd mások identitását! A fórumunk ugyan lehetőséget ad a név megváltoztatására, de ezt elsősorban azért hagytuk meg, hogy a régi fórumunk tagjai a már megszokott neveikkel tudjanak regisztrálni. Légy szíves, ne foglald le mások már megszokott nevét! Ha mégis ilyen történik, az adminisztrátorok az adott nevet régebben használó tagokat fogják támogatni.
  Továbbá kérünk, hogy a név megváltoztatásának lehetőségével ne élj vissza! Ha nevet változtatsz, jelezd, hogy milyen néven láthattunk előzőleg (például úgy, hogy egy ideig MostaniNevem (RégiNevem) alakban használod a neved).
  Mivel a Fórumunkat is megtalálták a spambotok (reklámleveleket küldözgető programocskák, amelyek beregisztrálnak a fórumra, és privát üzenetben próbálnak reklámleveleket küldözgetni, illetve reklám céllal hozzászólásokat generálnak bármelyik témába - bővebben ld. itt), ezentúl a felhasználónév nem tartalmazhat számjegyet. A botok által generált nevek egyik jellemzője ugyanis, hogy (mivel lehetőleg többszörösen regisztrálnak) igen gyakran számjegyeket is tartalmaznak.
  Semmiképpen se használj a fórumon "kettős identitást"! (Az email- és IP-címeket szúrópróba szerűen ellenőrizzük és az egyazon IP-címről történő későbbi regisztrációkat töröljük.) Természetesen, ha technikai okokból szeretnél új nicknevet, és nem sikerül megváltoztatni a régit, az megoldható probléma. Ez esetben kérjük, vedd fel velünk e-mailben vagy privát üzenetben a kapcsolatot. HoremWeb email címe: b2bwide kukac fw pont hu
  Az identitással való visszaélés súlyos esetben időleges vagy végleges kitiltással is járhat!


 2. AVATÁROK
  A fórumon beállíthatsz magadnak azonosító képecskéket, azaz úgy nevezett avatárokat. Sőt, kifejezetten kérünk, hogy a hozzászólásaid könnyebb azonosítása érdekében állíts be avatárt magadnak! A fórum már a kezdetektől fogva elég tekintélyes avatár-galériával áll a rendelkezésedre.
  Légy szíves kerüld el, hogy mások avatarját használd! Az ilyen esetekben is az adott avatárt régebben használó tagok élvezik az adminisztrátorok jóindulatát.
  Használhatsz a saját gépedről feltöltött avatárt is. Ilyenkor az avatár a fórumon tárolódik. A feltöltésnél a fórum ellenőrzi az avatár méretét, és nem enged eltérő méretű képet feltölteni. A feltöltéssel elfogadod, hogy te magad felelsz a feltöltött kép jogtisztaságáért és vírusmentességéért!


 3. A FÓRUM SZERKEZETE
  Ha a régi fórumunkon is társunk voltál, látni fogod, hogy bár más struktúrában, de minden megtalálható itt is, ami ott megvolt. A legtöbb téma legkorábbi bejegyzésében találsz egy linket, ami a régi fórum archivált hozzászólásaira vezet.
  Mielőtt bármely témához hozzászólnál, tanulmányozd át a fórum szerkezetét, barátkozz meg vele, hogy mit hol találsz, és kérünk, fokozottan ügyelj arra, hogy a hozzászólásod a megfelelő témába kerüljön! Előfordulhat, hogy egy korábbi hozzászólásodat nem találod - ilyenkor gondolkozz el azon, hogy nem egy másik témába kellett volna-e tenni, és ha van tipped, nézd meg abban, hátha áthelyeztük.


 4. OFF ÉS CHAT
  Ne offolj, azaz ne térj el a téma tárgyától! Ha olyan ötleted van, ami sehová sem látszik illeni, akkor ott az Offtopic téma, írd abba. Erre való!
  Ne írj csak azért hozzászólást, hogy több legyen! Sok fórum halála lett már - nem technikai, hanem szellemi értelemben - az öncélú bejegyzések áradata, amelyben elvesztek a hasznos információk.
  Ne használd a fórumot csevegésre vagy személyes naplóként! Az időjárás, a politikai helyzet, és a családi élet nem egy ilyen fórumra tartozik, a személyes üzenetekre pedig ott a privát üzenet szolgáltatás. Azon keresztül kényelmesen intézheted az ilyen jellegű eszmecserét, és nem zavarod meg a téma többi olvasóját sem.
  Segíts tisztán tartani a fórumunkat - ez közös érdekünk!


 5. KÉPEK
  A fórum lehetővé teszi, hogy képeket linkelj be, amelyek meg is jelennek a hozzászólásodban. Gondolj azonban arra, hogy a kép zavaró is lehet, főleg, ha túl nagy méretű. Ez vonatkozik a csatolmányként feltöltött képekre is!
  Ne illessz be 450*500 képpontnál° nagyobb méretű képet! Ha nagyobb képet akarsz megmutatni, linkeld be a NAGYKEP BBCode használatával, vagy URL-ként, vagy linkelj a képet tartalmazó lapra. És főleg: ne linkelj be több képet - három-négy kép egy hozzászólásban már meglehetősen zavaró lehet! A képek használatára vonatkozólag olvasd el a Képek témában található irányelveket is!


 6. KÉPTÁR HASZNÁLATA
  A 2008. február 23-i újdonságok egyike a Képtár, ahol minden, a fórumra regisztrált fórumozó saját albumot (albumokat) alakíthat ki magának, és feltöltheti rá a képeit. A Képtár és a fórum össze van kapcsolva, így nem szükséges külön regisztrálni vagy bejelentkezni, hanem egy bejelentkezéssel használható mindkettő.
  A Képtáron mindenki számára egy (viszonylag nagy) tárterület áll rendelkezésre, ahová a képeit feltöltheti. Az egyszerre feltölthető fájlok mérete és az egyes képek mérete a tárhelyszolgáltatónk beállításai miatt 500kb-ra korlátozott. Ha a képfeltöltés nem sikerül, annak nagy valószínűséggel a túl nagy fájlméret az oka. Ráadásul a nagyméretű fájlok hamarabb felemésztik a kvótát, ezért érdemes lehetőleg kisebb képeket feltölteni. A képek képpontban mért mérete szinte tetszőleges lehet, mivel a felső korlát 2048 képpontos oldalhosszúság.
  A Kedvencnek megjelölt képek a regisztrált látogatók számára egyben, zip-fájlban letölthetők, de a letöltendő fájl mérete nem haladhatja meg az 500kb-ot (szintén a tárhelyszolgáltatónk korlátozása miatt).
  A Képtárra nincs mennyiségi korlátozás, de az egyéb megkötések (szerzői jogot, tartalmi korlátokat illetően) ugyanazok, mint a hozzászólások és a csatolmányok (ld. a következő pontban) esetén.


 7. CSATOLMÁNYOK
  Az új, phpBB3 alapú fórumon a törzstagok fájlokat csatolhatnak a hozzászólásaikhoz, amit a regisztrált felhasználók (ha jogosultak rá) letölthetnek. A fórum adminisztrátorai nem feltétlenül tudják ellenőrizni, hogy a feltett anyag vírusmentes, és nem tartalmaz jogsértő, obszcén, korhatáros, gyűlöletkeltésre alkalmas vagy más tiltott tartalmat, ezért a feltöltött fájlokért nem is vállalnak felelősséget. Minden felelősség a feltöltőt terheli! Ennek ellenére az adminisztrátorok fenntartják a jogot arra, hogy a jogsértő vagy más okból tiltott fájlokat figyelmeztetés nélkül töröljék, és a több alkalommal ilyen tartalmat közzétevő tagokat a fórumon élvezett jogaikban korlátozzák, vagy a fórumról időszakosan, különösen súlyos esetben akár véglegesen is kitiltsák.
  Nagyon fontos, hogy ha letöltesz a fórumról ilyen tartalmat, azt mindenképpen ellenőrizd le víruskeresővel!
  Ha jogsértő, vagy egyéb okból tiltott tartalmú fájlt találsz a fórumon, kérlek, hogy haladéktalanul jelentsd az adminisztrátoroknak. Erre a hozzászólások alján külön gomb is található, de természetesen e-mailben vagy privát üzenetben is megteheted.


 8. KÜLSŐ LINKEK
  Ha más oldalakra linkelsz a hozzászólásodban, írj valami magyarázó szöveget is hozzá, amiből a többi olvasó tudja majd, hogy mire számítson a link megnyitásakor! Ha lehet, írd be azt is, hogy a link másik végén található oldal kinek a tulajdona.
  A linkeket minden esetben az URL BBCode használatával illeszd be! Azokat a hozzászólásokat, amelyekben pusztán a link szövege szerepel a BBCode-ok nélkül, a tartalmukra és szerzőjükre való tekintet nélkül törölni fogom, mivel módosíthatják a fórum működését.
  Ha van saját honlapod, amit népszerűsíteni szeretnél, azt a saját profilodban és az aláírásodban megteheted, hozzászólásban, illetve a Linkajánló topikban viszont csak abban az esetben, ha az épp tárgyalt témához közvetlenül és feltétlenül kapcsolódik (ez esetben viszont lehet saját honlap is, és - kizárólag a linkajánló topikban - akár bannert is tartalmazhat).


 9. HOSSZÚ KARAKTERSOROK
  Ne írj be túl hosszú karaktersorozatot, ami szétnyomja az oldalt! Ha linket illesztesz be, az elérési útvonalat add meg az [url=tag után, még a ] előtt, és írj hozzá egy hivatkozó szöveget, majd az URL lezáró tagját ([/url]). A linket nem szabad idézőjelek közé tenni. Erről a BBCode súgóban találsz bővebb tájékoztatást, ami a hozzászólások írásánál és szerkesztésénél az egyiptikonok alatti Opciók: listában, a "BBCode" szóra kattintva érhető el.


 10. FORMÁZÁS ÉS EMOTIKONOK
  A hozzászólásaidat formázhatod, és emotikonokat (hangulatjelzőket) is használhatsz, de kérjük, hogy egyiket se vidd túlzásba! A sok kiemelés és hangulatjelző nehezen olvashatóvá teszi a szöveget és halmozásuk roppant zavaró is lehet. Kerüld az olyan formázást, ami nehezen olvashatóvá teszi a szöveget, és ne használd az egyiptikonokat szótagok, szórészek helyettesítésére, mert a kevésbé jártasabb látogatók számára értelmetlenné válik a szöveg.
  A fórumunkon lehetőséged van a Transliteration betűtípus használatára is, de ez folyószövegként nem olvasható, csak az egyiptomi szövegek átírására szabad használni. Magyar szöveg Transliteration formázása súlyos formázási vétségnek minősül és a hozzászólás törlését vonja maga után. Hasonlóképp néhány különleges esetre való formázási lehetőség (például a FIGYELJ vagy a HASAB BBCode) indokolatlan használata is kerülendő. Ugyanakkor erősen javasolt a mások hozzászólásából származó idézetet a QUOTE (idézet) BBCode-dal idézni. Viszont, a hozzászólás olvashatósága érdekében, lehetőleg csak a legfontosabb részt idézd. A fórum nem enged négynél több idézetet egymásba ágyazni.
  Továbbá kérünk, hogy ne használj más fórumokról vagy honlapokról származó ("átlinkelt") emotikonokat. Egyes honlapok emotikonjai amolyan csalik, és a trójai faló mintájára működnek, megmutatva a site gazdájának, hol érdemes hackeléssel próbálkoznia. Más emotikonoknál egész egyszerűen csak az a "veszély" áll fenn, hogy esetleg jogsértést követsz el - arról meg tudjuk, hogy legenyhébb minősítésében is csúnya dolog.


 11. HOZZÁSZÓLÁSOK ISMÉTLŐDÉSE
  Ne ismételd a hozzászólásodat! Előfordulhat időnként, hogy a hozzászólás látszólag nem kerül be a fórumra, aztán meg többször is megjelenik, ha újra elküldöd. Az ilyen dupla hozzászólásokból töröld azt, ami felesleges. A fórum lehetővé teszi, élj vele!


 12. KORHATÁROS, ILLETVE JOGSÉRTŐ, BECSÜLETSÉRTŐ, TÖRVÉNYTELEN ÉS GYŰLÖLETKELTŐ TARTALOM
  Fórumunkat legnagyobb örömünkre egészen zsenge korú érdeklődők is látogatják, ezért kérünk, hogy hozzászólásaidban, képeidben, csatolmányaidban mindig tartsd szem előtt, hogy amit írsz, azt lehet, hogy pár perc múlva egy 10 éves jövendő egyiptológus, 12 perc múlva pedig az ő szülei fogják olvasni, és lehet, hogy ez alapján alkotnak véleményt a fórumról, és azon keresztül a honlapról. Ezért kérünk, hogy hozzászólásaid tartalmában, szóhasználatában és stílusában semmiképpen se legyen "korhatáros"!
  Tilos a fórumon vagy a Képtáron elhelyezni olyan hozzászólást, képet vagy csatolt fájlt, mely törvénysértő cselekedetre buzdít, bármely fórumozónak anyagi vagy erkölcsi kárt okozhat, illetve nemi, faji, vallási diszkriminációt fogalmaz meg, vagy arra buzdít!


 13. A MODERÁLÁSSAL KAPCSOLATOS ÉSZREVÉTELEK
  Kérjük, hogy a moderálással kapcsolatos, személyes és konkrétan nekünk szánt észrevételeidet privát üzenetben juttasd el hozzánk! A fórum nem nyilvános panasziroda, és a moderátorok, illetve az adminisztrátorok nem kötelesek indokolni a döntéseiket.
  Az új fórummotor lehetőséget ad arra, hogy ha sértő, korhatáros, ízléstelen, vagy más módon zavaró vagy hibás hozzászólást találsz, azt egyetlen gombnyomással jelezd az adminisztrátoroknak és moderátoroknak.


 14. SPAM
  Tilos a fórum bármely topikjában kereskedelmi vagy promóciós célú hirdetést elhelyezni, illetve a fórumon előforduló személyes adatokat, e-mail címeket kereskedelmi és promóciós célból felhasználni.
  Minden ilyen cselekmény elkövetője ellen feljelentést teszünk!


 15. MÁSOK VÉLEMÉNYÉNEK TISZTELETBEN TARTÁSA
  Végül - de nem utolsó sorban - a legfontosabb szabály: Tartsd tiszteletben mások véleményét, még akkor is, ha történetesen tényekkel tudod alátámasztani a saját, eltérő véleményedet! Vedd figyelembe, hogy az egyiptológia tudományterületén nagyon sok az olyan eredmény, meglátás, elmélet, vélekedés, mely máig vitatott, így a "tények" terén is van ok a bizonytalanságra.
  Arra pedig külön szeretnénk megkérni, hogy saját véleményedet ne univerzális, mindenki számára kötelező érvényű tényként próbáld kommunikálni, mert az csak felesleges feszültségeket gerjeszt.
  Kérünk továbbá, hogy lehetőleg kerüld az általánosításokat, és véleményedet igyekezz tényeken alapuló érvekkel alátámasztani. Egy kulturált vitában a tényeket nem csak birtokolni, hanem ismertetni is kell ahhoz, hogy mindenki épülésére szolgáló eszmecsere alakuljon ki. Kérünk, hogy tiszteld meg vitapartnere(i)det azzal, hogy ha nézeteit kiigazítod, akkor azt nem "hatalmi pozícióból" teszed, pusztán azon az alapon, hogy "te jobban tudod", és semmiképp se minősítsd vitapartnered tudását, felkészültségét (pláne általános intelligenciáját és jellemét) azon az alapon, hogy nem értesz egyet az érvelésével. Ez utóbbit minden esetben "flame"-nek minősítjük.

INTÉZKEDÉSEK

Külön figyelmeztetés nélkül töröljük:
 • Az egyiptológia, illetve a fórumban tárgyalt kapcsolódó témákhoz semmilyen tekintetben nem tartozó hozzászólásokat ("off" és "chat").
 • Trágár vagy másokat sértegető hozzászólásokat ("flame"), illetve olyan hozzászólásokat és állományokat, melyek stílusukban, megfogalmazásukban nélkülözik a másik véleménye iránt mutatott alapvető tiszteletet.*
 • Az ismétlődő - és a hozzászóló által nem törölt - hozzászólásokat.
 • Azokat a hozzászólásokat és állományokat, melyek törvénysértő cselekedetre buzdítanak, bármely fórumozónak anyagi vagy erkölcsi kárt okozhatnak, illetve nemi, faji, vallási diszkriminációt fogalmaznak meg vagy arra buzdítanak.*
 • Az olyan hozzászólásokat, melyek tartalmukban, stílusukban vagy megfogalmazásukban korhatárosnak minősíthetők.*
 • A moderátori intézkedésekkel kapcsolatos személyes megjegyzéseket.
 • Az indokolatlan túlzott/halmozott formázásokat és emotikonokat - ha szükségesnek látjuk, a hozzászólás vonatkozó részének törlésével.*
Külön figyelmeztetés nélkül áthelyezzük:
 • Azokat a hozzászólásokat, melyeket a hozzászóló nem a vonatkozó téma alatt helyezett el.
FIGYELEM! Off és chat hozzászólásokat nem helyezünk át az Offtopic-topikba, hanem azokat töröljük!

A szabályok sorozatos megszegése esetén privát üzenetben igyekszünk majd ismételten felhívni a figyelmet azok betartására, és, bár szívünk mélyéből irtózunk a fórumról való ideiglenes - pláne végleges - kitiltás eszközétől, amennyiben ez is hatástalan marad, élni fogunk vele a többi fórumozó érdekében.


Előzetes figyelmeztetés nélkül kitiltjuk az illető fórumozót az alábbi esetekben:
 • A törölt hozzászólások többszöri ismételt beírása.
 • Kereskedelmi és promóciós célú levelek, hirdetések (azaz "spam"-ok) elhelyezése a fórumon.*
 • Spambot-gyanús felhasználónév, e-mail cím használata, általában a fórum megzavarására utaló identitás.¤

Bízunk benne, hogy legalább annyi hasznodat leled a fórumban, és legalább olyan örömmel használod majd, amilyen örömmel mi készítettük. Ha bármilyen javaslatod, ötleted, kérdésed van, tedd fel bátran, igyekszünk megvalósítani, illetve segíteni, megválaszolni azt.


Jó szórakozást kívánunk!


*Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy mi döntsük el, mit tekintünk ilyen hozzászólásnak, és ezzel kapcsolatban nem adunk helyet semmilyen vitának.
° Az eddigi tapasztalatok alapján módosítva 2006. június 04-én.
¤ A spambotok jellemzőiről itt olvashatsz bővebben. A törlés előtt minden esetben nagyon gondosan mérlegelünk, kétségek esetén először megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot. Ha mégis tévedésből törlünk valakit, az admin kukac kemet pont hu e-mail címen, vagy HoremWebnél a b2bwide kukac fw pont hu e-mail címen lehet jelezni, és orvosoljuk a hibát.

.-====o====-.
[ img ] - HoremWeb
Rejtettebb a szép beszéd a Zöld Kőnél (smaragdnál)
De megtalálni a szolgálóleánynál az örlőkő mellett

(Ptahhotep)


Utoljára HoremWeb ugrasztotta előre 2009.01.07. 19:19-kor.


Hozzászólás jelentése
Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
© 1999-2008 KEMET = Az Ókori Egyiptom - minden jog fenntartva.
Forum powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség