Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1470/web7997/web/forum/common.php on line 106 [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 885: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3391: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3393: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3394: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3395: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
KEMET = Az Ókori Egyiptom • Hozzászólás küldése
Szárnyas napkorong

KEMET = Az Ókori Egyiptom

Üdvözlet a betérőnek!
* GyIK  * Keresés  * Társalgó  * Képtár
Pontos idő: 2018.09.23. 02:22

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Hozzászólás küldése
Felhasználónév:
Téma:
Üzenet tartalma:
 

Emotikonok
:aws: :nHH: _o_ :m-Htp: :Htp: :khk: :ammit: :nem: :nefer: :jkr: :B1: :A1: :A51: :Széth: :maat: :n: :m: :nb: :nb.t: :anx: :kA: :1000: :okos: :mrjjt: :mrjj: :ra: :mj: :nTr: :nTrw: :niwt: :taui: :dmj: :ih: :nsw: :wr: :f: :s: :t: :fagyi: :bumm:
További emotikonok
Betűméret:
Betűszín
Opciók:
BBCode bekapcsolva
[img] bekapcsolva
[flash] kikapcsolva
[url] bekapcsolva
Emotikonok bekapcsolva
BBCode kikapcsolása
Emotikonok kikapcsolása
Webcímek automatikus linkké alakításának kikapcsolása
Hozzászólás megerősítése
Az automatikus hozzászólások megakadályozása érdekében meg kell adnod egy megerősítő kódot. A kód az alábbi képen szerepel. Ha látási vagy egyéb problémák miatt nem tudod elolvasni a kódot, lépj kapcsolatba a fórum adminisztrátorával.
Megerősítő kód:
Gépeld be a képen látható kódot. A kis- vagy nagybetűk nem számítanak, valamint nincs nulla.
   

Téma áttekintése - Kérdések könyvekkel kapcsolatban
Szerző Üzenet
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Nagyon köszönöm a válaszokat!

A Hornung könyvet elkezdtem és nagyon tetszik!
Egyiptomról már elég sok könyvem van és a hitvilága mindig is lenyűgözött. Ez az a téma, ami leginkább érdekel az ókori Egyiptommal kapcsolatban, de előszeretettel olvasok bármint, ami vele kapcsolatos. Nagy kedvenceim a Kákosy féle Ré fiai és a Kákosy-Dobrovits féle Egyiptomi regék és mondák című könyvek, és nagyon szeretem, ha bővül az eddig összegyűjtögetett könyveim száma :).
A Watterson könyvet akkor mihamarabb beszerzem :).

Üdv: Scarabeus
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.25. 09:32
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
HoremWeb! :1000: köszönet! _o_

Rád mindig számíthatok és kifejezetten örülök, hogy
"megjegyzed". A nyelvben/nyelvtanban nagyon gyenge vagyok :oops: és sajnos nincs módom fejleszteni.

A Hornung könyvet tényleg nagy élvezettel olvastam (most már végig!) A kötet végén röviden foglalkozik Echnatonnal és a reformjával... Hát.... érdekes vélemény, nem biztos, hogy mindenki ezen az állásponton van (de nekem tetszik az ő véleménye). Majd, ha hozzájutsz, kíváncsi lennék a véleményedre.

:m-Htp:
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.25. 08:59
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
(Csak halkan közbekotty: ha már év és számnév, akkor helyesen :rnpt: :1000: )
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.24. 17:03
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv Scarabeus!

Barbara Watterson könyvét jól ismerem, nagyon jó ismeretterjesztő munka. Az egyiptomi hitvilág, mitológia legfontosabb (inkább legismertebb) isteneiről ír kimerítően, nem lexikon szócikk-szerűen ismertet egy-egy istenséget, hanem szélesebb kapcsolatait, mitológiáját is ismerteti. A szakszerűtlenség szóba sem jöhet, hiszem a szerző ismert egyiptológus.

Erik Hornung könyvének magyar kiadását már nagyon régen vártam! [-o< Végre kézbe vehettem és jó kétharmadát már el is olvastam. Nos, ezt én már az igen magas szintű "ismerettejesztés" kategóriába tenném, sőt inkább tudományos igényű értekezés. Nagy élvezettel olvasom, nagyon sok olyan dologra világít rá, amit éppen amatőr egyiptofilként "tudogattam" :wink:, de soha olyan alapossággal nem tanulmányoztam, és nem gondoltam végig, mint ahogy Hurnung rávilágít egy-egy problémára. Számomra hihetetlenül izgalmas és hasznos!

Ha érdekel az egyiptomi hitvilág és nem "irtózol" a vallásfilozófiától, biztosan élvezni fogod és főleg haszonnal forgathatod. Azért megjegyzem; ha most ismerkedsz a témával, ne ezzel kezd, mert alapmű, de nem "alapszintű" :lol:
Hitelesség? Ki vagyok én, hogy egyáltalán kiejtsem a számon! :lol:
Erik Hornung a szakterület ismert és elismert tudósa :aws: és még :1000: :rnpt: neki!
Nosza, ismerkedj a témával! Jó tanulást és szórakozást!
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.24. 15:40
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Sajnos még személyes tapasztalatom egyikkel sincs, de mindkettő alapmű (a Hornung pár napja jelent meg!), és erősen ajánlgatom őket! Mindkét szerző elismert és megbízható.
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.18. 17:58
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Üdv Mindenkinek!

Már jó ideje látogatom az oldalt és nagyon tetszik!

Két könyvvel kapcsolatban lenne kérdésem.
Az egyik Erik Hornung: Az egy és a sok című könyve. Már megvettem, csak még nem volt időm elkezdeni. Belenéztem és amit olvastam belőle, tetszett. Aki esetleg ismeri, el tudná mondani, hogy érdemes-e elolvasni? Hiteles? Mert próbálok olyan könyveket beszerezni Egyiptomról, amelyek hitelesek. Nekem a tartalma alapján annak tűnt. Spontán vétel volt, így nem volt időm előre infót szerezni róla.

A második könyv Barbara Watterson: Az Ókori Egyiptom istenei című.
Már egy ideje szemezek vele, mert nagyon szeretem az egyiptomi istenvilágról szóló könyveket.

A véleményeket, információkat előre is nagyon szépen köszönöm!

Scarabeus
Hozzászólás Elküldve: 2009.06.16. 20:38
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Az említett webáruház ezt is írta:
Előfordulhat azonban olyan eset, hogy az adott termék nagykereskedőtől történő beszerzése ennél több időt vesz igénybe. Ebben az esetben szintén e-mail-ben tájékoztatjuk Önt.
Ez alapján lehet, hogy ők is csak optimisták. Arra gondolni sem merek, hogy csak csali lenne - elvégre szex gyakorlatilag semmi, és erőszak is csak alig van benne... Hm. Szerintem tegyél egy próbát, de ne nagyon éld bele magad, és akkor legfeljebb kellemesen fogsz csalódni.
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.01. 23:41
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Kedves fórumozók!

Épp ebben a momentumban találtam ezt a linket:

A mezopotámiai világ atlasza

Ez alapján a Mezopotámiai világ atlasza megrendelhető. Ez valóban igaz lehet?
Hozzászólás Elküldve: 2008.12.01. 22:26
  Hozzászólás témája:  Re: Kronológia  Hozzászólás az előzmény idézésével
Szenuszret írta:
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon... (...) Illetve az, hogy komoly szakkönyvek közül melyiket ajánlanátok (mert ugyanis rengeteg van, itt az oldalon is), mert cím alapján nehéz eldönteni.
Szia, vagy inkább :m-Htp: Szenuszret!
Először is, köszöntelek a fórumunkon! Mindig öröm újonan megszólalóktól olvasni! :)

A honlapunk könyvajánlójánál van egy olyan, hogy Szakkönyvek, használható ismeretterjesztő munkák. Ezek közül a világosabb alappal jelölt művekből érdemes válogatni, érdeklődési körödnek megfelelően. A Könyvajánló szerzők szerint részen találsz olyan műveket, amelyek címe márványmintás alapon van. Ezek a "kő-könyvek", amiknek "meg kő lenni!" - ezek között is érdemes szemezgetni. Kákosy Tanár Úr könyveit szinte kivétel nélkül érdemes kézbe venni, és Ian Shaw összefoglaló munkája is komoly segítség. De nem sorolom fel, mert elég szubjektív lenne a lista. A Könyvajánló összeállításakor átgondoltan, alaposabb mérlegeléssel döntöttük el, hogy mit nevezzünk kő-könyvnek, vagy ajánlható ("idézhető") szakkönyvnek.

A magyar hierós könyvek között nem igazán tudok én sem ajánlani semmit, ami tanulásra alkalmas lenne. Hilary Wilson könyve inkább csak ízelítő, és még az áll a legközelebb ahhoz, hogy tanulni lehessen belőle. Ha teheted, érdemesebb a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem előadásain ismerkedned a hieroglifákkal és az egyiptomi nyelvvel, élőben, hozzáértő szakember felügyeletével és segítségével.
Hozzászólás Elküldve: 2008.11.25. 22:45
  Hozzászólás témája:  Re: Kérdések könyvekkel kapcsolatban  Hozzászólás az előzmény idézésével
Szenuszret írta:
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon...
Azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e magyar nyelvű hieroglifás könyvek vagy anyagok az oldalon találhatókon kívűl és hogy hol lehet beszerezni?
Illetve az, hogy komoly szakkönyvek közül melyiket ajánlanátok (mert ugyanis rengeteg van, itt az oldalon is), mert cím alapján nehéz eldönteni.

:aws: :w: :Amun-Ra:


Hello Szenuszret (jó név, komálom a közép birodalmat)!!!
Hát figy magyarul nem fogsz semmit találni a témára vonatkozólag de angolul pl ott van Gardiner: middle egyptian könyve ami alap csak kissé nehezen emészthető.
Amivel én most állatira szemezek az a James Allen : Middle egyiptian.ja. Erről jókat hallottam és olcsóbb is meg kicsit tanulhatóbb mint a Gardiner.Ne érts félre az öreg mestert senki az életbe utol nem éri talán de néha azt érzem hogy telefonkönyvet próbálok tanulni a könyvéből....vannak még persze német meg francia (tán olasz is) nyelvű könyvek de ezeket annyira nem ismerem.
Üdv!!


U.i: Senki nem ismeri a könyveket amikkel kapcsolatban régebben kérdeztem ugyanitt??
Hozzászólás Elküldve: 2008.11.25. 11:44

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Ugrás:  
cron
© 1999-2008 KEMET = Az Ókori Egyiptom - minden jog fenntartva.
Forum powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség